domingo, 16 de febrero de 2014

SOPAR DE DIVENDRES 2: ENCENALLS DE CARXOFA I OLI D’OLIVA DEL BAIX LLOBREGAT

El consum de la carxofa cal fer-lo el més aviat possible després de comprar-les per tal que mantingui les propietats, i per conservar-les es mantenen en bones condicions de 3 a 7 dies a la nevera.

Un consell molt útil per evitar que les carxofes s’oxidin és posar-les en un recipient amb aigua freda i el suc de mitja llimona, però no us excediu que no agafi massa sabor cítric.

Les carxofes es poden preparar de múltiples maneres: fregides, arrebossades, al forn o a la planxa. No obstant això, cuites al vapor amb poca aigua és la millor manera de cuinar-les sense que perdin les seves propietats, i encara molt millor, talladetes ben fines crues i servides amb un rajolí d’oli.

A més tenim la gran sort a Sant Boi de poder menjar-les acabes de collir , les podeu trobar a la Cooperativa Agrària, al Mercat de Pagès i a diferents pagesos locals.

La meva recomanació a l’entrada d’avui : “Carxofa crua amb oli del Parc Agrari del Baix Llobregat” , les carxofes ja sabeu on trobar-les i l’oli podeu adquirir-lo a la Cooperativa Agrària, a la parada de Cal Coracero del Mercat de Pagès i a l’agrobotiga del carrer Jaume I.

No hay comentarios:

Publicar un comentario